Selasa, 14 Jun 2011

Ketagih Main Angry Birds!!

how-to-play-angry-birds

Sebelum ni, penulis cume mendengar-dengar sahaja tentang Angry Birds ni. Penulis cuma tahu bahawa Angry Birds ni adalah permainan mobile dengan watak burung merah yang muka berkerut (kononnya tengah marah la tu). Penulis memang no idea bahawa game Angry Birds ni adalah game yang sangat popular dan sangat addictive!!

 

angrybirds_big

So pada 2 hari lepas penulis try sendiri permainan ni di lappy sepupu penulis. Dan, tanpa penulis sangka, penulis dah ketagih main Angry Birds ni. Gameplay dia pimple simple, tapi somehow gameplay yang menekankan aspek puzzle dan fizik ni berjaya membuatkan penulis melayan game ni sampai berjam-jam!

AngryBirdie

Adakah kejayaan dan aspek keketagihan game ni ada kaitan dengan watak Angry Birds yang cute-miut ni?

0

Selain daripada bermain game Angry Birds ni di PC, pemain juga boleh layan di iPhone, Nokia N900, PalmOS, iPad, Android dan browser Google Chrome! Wah, nampaknya Angry Birds ni memang berjaya meluaskan empayarnya. Tiada apa yang dapat membendung kemarahan kemaraan si Angry Birds ni. Sekarang ada pulak Angry Birds – Rio, sempena promosi filem animasi Dreamworks RIO.

Angry-Birds-For-Chrome-Game-Play

Pembaca boleh main Angry Birds secara online di chrome.angrybirds.com (guna browser Chrome).Enjoy! Kill those pigs, Angry Birds!

Edit: Penulis dah layan Angry Birds – Season di N900. Lagi susah daripada level Angry Birds yang standard. Apa pun memang layan la..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan baca je? Komen sikit..

Link